Energie Dongen

Samen Duurzaam

Voorzitter van Energie Dongen. Is dat iets voor jou?!

Energie Dongen is in 2011 opgericht door een aantal enthousiaste mensen die behoud van onze natuurlijke omgeving aan het hart gaat. Daarom wilden zij een snelle overgang naar een fossielvrije samenleving bevorderen. Nu, in 2021, is Energie Dongen betrokken bij veel projecten en breidt het aantal activiteiten zich steeds meer uit. De organisatie wil groeien en zoekt versterking op verschillende posities.

Energie Dongen is een coöperatieve vereniging waarin we samen werken aan zelf opgewekte, betaalbare en duurzame energie. We bieden mogelijkheden aan de Dongense bevolking om mede-eigenaar te worden van de grote energieopwekkingsprojecten in Dongen. We stimuleren het installeren van zonnedaken, alleen of met elkaar. We adviseren mensen hoe ze slim kunnen isoleren en zo geld besparen. We bieden de Dongense bevolking en het bedrijfsleven mogelijkheden om mee te denken en te doen in de grote ontwikkelingen die op de gemeente af komen.

In de komende jaren willen we onze rol verder uitbouwen en versterken.’ Om dit traject te kunnen inzetten zoekt Energie Dongen een nieuwe voorzitter. Iemand die kan inspireren, motiveren en richting kan uitzetten. Iemand die leiding kan geven aan het verder uitbouwen van de organisatie van Energie Dongen, zodat de kerntaak ‘het versnellen van de energietransitie in de gemeente Dongen’ nog meer succes zal hebben.

Ben jij iemand met een groen hart en word je enthousiast van deze omschrijving, stuur je reactie naar secretaris@energiedongen.nl
Wil je meer informatie: bel naar Kees de Jong (tel. 06-23884538).
Sluitingsdatum: 14 juli 2021

Een uitgebreidere schets van het profiel van voorzitter en meer informatie over de missie- en visie van Energie Dongen is te vinden op de website.