De landelijke duurzaamheidsweek gaat van start!

Oftewel de “Sustainable Development Goals”

In de week van 25 t/m 30 september is de landelijke Duurzaamheidsweek, waarbij de “SDG-vlag” overal gaat wapperen. Je kunt ons vinden op zaterdag 30 september in de Geubel in ’s-Gravenmoer! Daar staan onze Energiecoaches je graag te woord voor al je vragen m.b.t. verduurzaming!  


Maar waar staat de SDG voor en waarom wordt dit vooral in het Engels gepresenteerd?
 

SDG is een door de Verenigde Naties ontwikkeld project met 17 Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Omdat het internationale doelstellingen zijn wordt het in het Engels verwoord. Neem gerust een kijkje voor alle doelstellingen op de site) 

SDG vlag

Een van die doelstellingen is voor Energie Dongen zeer van belang en daar werken we graag aan mee, vooral namelijk doel nummer 7: betaalbare en duurzame  energie voor iedereen! 

Vooral om deze reden werken wij samen met OM | Nieuwe Energie.

Ze hebben één gezamenlijk doel! Namelijk Nederland zo snel mogelijk om te laten gaan van grijze stroom naar 100% duurzame stroom uit eigen buurt! 

Dit bedrijf heeft geen winstoogmerk dus hoe meer energie ze kunnen leveren, hoe meer ze terug kunnen geven aan het verlagen van jouw rekening en aan duurzame projecten bij jou in de buurt, dus in ons mooie Dongen!! 

Kijk dus vooral bij hen op de site, en kijk naar de mogelijkheden! Zo draag je al snel jouw steentje bij. 

Overigens als je lid wordt van Energie Dongen doe je dat ook! Want samen kunnen we mooie duurzame projecten realiseren! Kijk maar eens naar Burgerzonnepark Tichelrijt, Spinderwind of naar de Dongenstroom! 

Zet jij zaterdag 30 september in je agenda?? Dan zien we je daar.

P.s. er is een leuke Goodiebag te winnen! 

Laatste nieuws