Nieuws

4m

ENERGIELOKET HART VAN BRABANT IN DONGEN OPEN

Wethouder René Janssen opent met zijn aanvraag voor energiecoach het Energieloket DongenGemeente Dongen neemt initiatief tot het openstellen van het Energieloket in Dongen om iedereen te helpen stap voor stap energie te besparen

Energiecoachgesprek via beeld Via een onlineverbinding voerde de wethouder een gesprek met  energiecoach Jack de Groot van Energie Dongen. Wethouder René Jansen: “… makkelijk om aan te vragen via de website, interessante tip!”

De energiecoach vraagt altijd wat de motivatie is om je woning te verduurzamen. Wethouder Jansen is altijd al geïnteresseerd en betrokken geweest bij de verduurzaming. Hij vindt het dan ook normaal dat hij bijdraagt aan een beter milieu. Hij concludeert dat dit prima mogelijk is met verbetering van je wooncomfort. Op de vraag hoe hij dat dan wil doen, antwoordt hij: “Ik wil het wel in één keer goed aanpakken, maar wel gefaseerd.” Dat vindt de energiecoach een goed plan, en bepaalt op basis van  de huidige staat van de woning wat de beste stap is om als eerste te zetten.

Energieloket hart van Brabant in Dongen

De Gemeente Dongen, Energie Dongen Samen Duurzaam en een aantal lokale bedrijven vormen de Lokale Alliantie Dongen Duurzaam (LADD) die het Energieloket Hart van Brabant gezamenlijk ondersteunen. Via de website www.energielokethartvanbrabant.nl/dongen/ is alle informatie rondom energiebesparing, energiesubsidies en deelnemende bedrijven beschikbaar. Inwoners kunnen hier ook een gesprek met een Energiecoach aanvragen.

Energiecoaches

De afgelopen tijd zijn energiecoaches opgeleid die inwoners helpen bij het kiezen van te nemen energiemaatregelen. Het Energieloket coördineert de bezoeken van energiecoaches. Dit kan via een beeldgesprek of op gepaste afstand vanaf 1 juni 2020. Voor de huiseigenaar wordt een persoonlijk digitaal HOOM-dossier beschikbaar gesteld, waarin hij/zij zelf – eventueel met de energiecoach – de gegevens van de eigen woning kan invullen en bewaren. Dit is van groot belang bij het kiezen van de energiemaatregelen die de bewoner wenst.

ENERGIE BESPAREN DOE JE ZO!

We plannen de volgende wijkbijeenkomsten

Deze bijeenkomst is bedoeld voor u als inwoner van Dongen, ’s Gravenmoer, Klein Dongen en Vaart. We willen u inspireren door praktische voorbeelden uit de wijk. U krijgt informatie over energiebesparende mogelijkheden en we brengen u in contact met onze Dongense energiecoaches en geselecteerde bedrijven.

Voorbeeldwoning

Op deze bijeenkomst laten we een voorbeeldwoning uw wijk zien. Met een speciale camera hebben we warmtebeelden gemaakt. Zo ziet u waar de meeste warmte weglekt. U kunt veel zelf doen om warmteverlies uit uw woning te voorkomen en energie te besparen. Vaak kan dat met eenvoudige maatregelen. Voor ingrijpendere maatregelen heeft u een gespecialiseerd bedrijf nodig. Ook daarover kunnen wij u informeren.

Energiecoaches

Maak persoonlijk kennis met de  Dongense energiecoaches. Zij vertellen u tijdens een speeddate wat er in grote lijnen mogelijk is in uw woning.

Gratis eerste stap

Om direct een eerste stap te zetten, is er voor elk adres die op de informatiebijeenkomst komt een gratis LED-lamp beschikbaar. Deze lampen zijn zuiniger en gaan wel 50x langer mee.

Keukentafelgesprekken

Wilt u liever uitgebreide informatie over uw woning? Maak dan een afspraak voor een keukentafelgesprek. Een energiecoach neemt bij u thuis de situatie op en kan u informatie geven over de besparingsmogelijkheden.

Aanmelden

Datum en plaats worden nog bekendgemaakt.

Wij zien u graag op de volgende wijkbijeenkomst. De bijeenkomst start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). We stellen het op prijs als u zich van te voren aanmeldt via onderstaande knop zodat we weten hoeveel koffie we moeten klaar zetten.

Met vriendelijke groet,

Namens gemeente Dongen en de deelnemers van de Lokale Alliantie Samen Duurzaam,

Wethouder René Jansen

Deelnemers Lokale Alliantie Samen Duurzaam