Succesverhaal van het “van het Gas af”

Als lid van Energie Dongen weet Dhr. Wingerden de weg naar het energieloket goed te vinden. Zo was hij begin 2022 al een eind op weg om “van het gas af” te gaan en had hij gerichte vragen daarover. Energiecoach Tiny van Son is bij hem langsgegaan om adviezen en tips te geven. Daarnaast is Dhr. Wingerden trouwe klant van OM| Nieuwe Energie en ook voor vragen hierover komt hij graag bij het Energieloket. Hij is tevreden over Energie Dongen en heeft het zelf ook goed voor elkaar! Hij is van “het gas af” en daar zijn we als Energie Dongen trots op! Graag delen wij dit succesverhaal met jullie. De coördinator van het Energieloket (Martine Danyluk) is bij hem langs geweest voor een leuk en interessant gesprek.

In 2008 kochten Dhr. en Mevr. Wingerden een nieuwbouwappartement aan de Hoge Ham in Dongen. In dit gebouw zijn 16 appartementen gehuisvest. Het appartement werd gebouwd naar de nieuwste bouwnormen van deze tijd. Dhr. Wingerden heeft zelf veel affiniteit met de bouwwereld, hij heeft immers 50 jaar als schilder gewerkt waarvan 20 jaar als een eigenaar van schildersbedrijf (Oerlemans Schilderwerken). Inmiddels is hij al zo’n 12 jaar met pensioen.

Verduurzamen maar toch comfortabel wonen is zijn streven en dat is tot nu toe goed gelukt. Bij de oplevering is al met vooruitziende blik gekozen om op inductie te gaan koken en toen in 2022 de ketel aan vervanging toe was en de gasprijzen stegen heeft Dhr. Wingerden de knoop door gehakt. Hij ging “van het gas af”.  Advies werd ingewonnen zowel bij bedrijven als het energieloket door de energiecoaches en hij ging aan de slag. Het appartement is inmiddels voorzien van o.a. infrarood panelen en kleine elektrische radiators, daarnaast is er een elektrische sfeerhaard. Omdat het appartement op het zuiden ligt is hoeven ze bijna niet aan, het is er 19.8 graden. Mocht er eventueel plaatselijke verwarming nodig zijn dan is het eventjes aanzetten en de ruimte is zo op temperatuur. Daarnaast is er een boiler geplaatst en daar is een tijdschakelaar tussen gezet. Hij springt nu elke ochtend 1.5 aan en daarmee kan de hele dag warm water worden gebruikt. Onlangs is Dhr. Wingerden overgestapt naar een vast contract bij OM | nieuwe energie en ook hier is hij erg tevreden over.

Kortom een mooi succesverhaal!

Zou u ook graag van het gas af willen gaan, hopelijk kunnen wij u helpen met de juiste stappen en aanpak.

Het infraroodpaneel onder de vensterbank als vervanging van de radiator
De nieuwe boiler met tijdschakelaar
Een zeer tevreden meneer Joan Wingerden

Laatste nieuws